100 kilo tung og bevidstløs

Seline, der læser til sygeplejerske, er klar til en festlig aften med vennerne, da hun langsomt trækker ud på villavejen og sætter bilen i gear. I løbet af få meter må hun dog sætte den højhælede sko på bremsen, da en varebil, med lukket varerum og stor skydedør, blokerer vejen. Hun dytter forsigtigt. Ingen reaktion. En smule irriteret stiger Seline ud af bilen og går hen til varevognen. Hun kigger ind ad ruden, ser at førersædet er tomt og fortsætter om på den anden side.

Her bemærker hun, at skydedøren står åben og at der ligger en stor mand i bunden af bilen. Han er livløs og helt mørkeblå i ansigtet. Seline, der jo har lært førstehjælp på studiet, springer ind i bilen og sætter to fingre på mandens hals. Ingen puls. Hun handler hurtigt og fattet, ringer 112 og river så hans arbejdstrøje op og begynder at give ham hjertemassage.

Der går 18 minutter, før ambulancen kommer frem og Paramedicerne tager over. De fortæller Seline, at manden formodentlig ikke vil overleve og i lang tid efter hændelsen ved hun intet om den mand, som hun forsøgte at genoplive. Indtil en dag, hvor hun kommer hjem til en stor buket røde roser og et takkekort. Manden var netop vågnet efter to måneder i koma…

Det er ikke kun folk i sygehusvæsenet, der kan få brug for at yde førstehjælp. Det kan vi alle – gennem hele livet. Derfor giver det rigtig god mening at holde sine færdigheder ved lige, særligt hvis du er en af dem, der dagligt har med patienter at gøre. Det kan være længe siden det sidste førstehjælpskursus, men hvis du opdaterer dit bevis, får du adgang til den seneste viden på området, og du vil føle dig langt mere tryg, når du ved, hvordan du præcist skal handle, hvis uheldet er ude.

På et kursus med os kan du blandt andet lære om:

  • ​Basal og livreddende førstehjælp, hvor vi træner med dukker og hjertestarter
  • ​Sygdomme, blandt andet feberkramper, epilepsi og diabetes, og symptomer
  • ​Sår, hovedskader og knoglebrud
  • ​Alarmopkald
  • ​Ansvar og fordeling af roller
  • ​Generel sikkerhed for dig og dine kolleger
  • Genoplivning af baby (0-1år)

Akkreditering til sundhedspersonale

Uanset om du arbejder i læge- eller tandklinik som fod- eller fysioterapeut, er vi klar til at holde førstehjælpkursus i jeres klinik, ikke som et talkshow men med højeste grad af deltageraktivitet, der både giver gode grin og en uset grad af indsigt i førstehjælpens evne til forhindre en forværring af situationen, inden ambulancens ankomst.

Rescue112 giver jer et førstehjælpskursus med elementer af teambuilding cases.

Prøv et førstehjælpkursus, med et helt nyt set-up.

En virksomhed, der sørger for at hænge en hjertestarter op og har medarbejdere med viden om førstehjælp, forbedrer en persons chancer for at overleve et hjertestop med helt op til 70 %. Har virksomheden derimod ikke nogen hjertestarter og heller ikke et personale, der er uddannet i førstehjælp, så har personen med hjertestop kun mellem 7 og 17 % chance for at overleve.

Vi anbefaler som minimum, et 4 timers Hjertestop med AED kursus hvert andet år.
Året imellem 4 timers kurserne anbefaler vi her et update kursus på 2 timer. Undersøgelser viser at størstedelen af det indlærte, forsvinder indenfor det første år.

Læs mere om hvorfor du skal vælge Rescue112 til dit næste kursus - Klik her

Førstehjælp