Vidste du, at skolelærere skal undervise børnene i førstehjælp – og at den slags kurser har været obligatorisk siden 2009? I så fald er du én af de få, da tallene viser, at kun cirka halvdelen af landets folkeskoler lever op til forpligtigelsen. Årsagen til den kedelige statistik er dels uvidenhed om lovgivningen og dels, at lærerne ikke føler sig godt nok rustet til at undervise eleverne i for eksempel alarmopkald og hjertemassage.

Har I brug for et førstehjælpskursus? Se, om du kan svare på spørgsmålene her:​

  1. ​Ved du hvornår et barn ’blot’ hyperventilerer, og hvornår situationen er så akut, at du må ringe 112 med det samme?
  2. Er du i stand til at bedømme, om det er nødvendigt at håndtere situationen her og nu, eller om der er tid til at vente på ambulancen?
  3. Har du styr på, hvad du skal gøre, når et barn ligger bevidstløst i skolegården, eller når en elev har slået hovedet alvorligt efter et fald?

​På vores førstehjælpskursus ​"Voksne med ansvar for børn" 4 timer bliver du godt klædt på til en skabe en tryggere skoledag for både skolebørn og kollegaer. Vi fokuserer på praktiske øvelser og giver jer derfor mulighed for at lære børnene om førstehjælp, så også de kan handle og hjælpe, hvis uheldet er ude, og der ikke er en voksen tilstede. På en kursusdag med os lærer du blandt andet om:

  • ​Basal og livreddende førstehjælp af både børn og unge, hvor vi øver med hjertestarter og dukker
  • ​Hyperventilering
  • ​Akut sygdom og tegn på sygdom
  • ​Forstuvninger og brud på knogler
  • ​Sår, knoglebrud og hovedskader.

Vores kurser tager altid udgangspunkt i udfordringer og emner, som er relevante for din skole, så du går hjem med viden og værktøjer, du kan bruge i hverdagen.

Hjertestarter til børn anvendes på alle vore kurser.

Vi anbefaler som minimum, et 4 timers Hjertestop med AED kursus hvert andet år.
Året imellem 4 timers kurserne anbefaler vi her et update kursus på 2 timer. Undersøgelser viser at størstedelen af det indlærte, forsvinder indenfor det første år.

Læs mere om hvorfor du skal vælge Rescue112 til dit næste kursus - Klik her