Da direktøren drattede om
Peter, en 49-årig direktør i et medicinalfirma i Hørsholm, er til et møde med 15 erfarne folk fra branchen ude hos en kunde. I lokalet er både leverandører og samarbejdspartnere, men naturligvis også virksomhedsdirektøren selv, som sidder for enden af bordet. Han er omkring samme alder som Peter, og med sit jakkesæt og slips blender han naturligt ind med de andre – lige indtil han begynder at blive grå og bleg i ansigtet, flakke mærkeligt med øjnene og synke sammen. Livløs. Alle ved bordet er chokerede, de har rejst sig fra deres stole og kigger nu nervøst og usikkert på hinanden. Peter handler instinktivt, løfter direktøren sikkert ned på gulvet, flår hurtigt hans glatte, strøgne skjorte op og begynder at give hjertemassage. Han råber til en kollega, at han skal hente hjertestarteren i receptionen og til en anden, at hun skal ringe til 112. Selv fortsætter han den livreddende førstehjælp og mærker langsomt panikken snige sig ind på ham. Hvad nu, hvis direktøren ikke overlever?
Manden, som løb efter hjertestarteren, er hurtigt tilbage. Peter sætter de små elektroder på direktørens nøgne brystkasse og tænder apparatet. De seneste minutter, med adrenalin, sved og forskrækkelse, har været kaotiske, men da det første elektriske stød går igennem direktørens krop, er der helt stille i rummet.
Direktørens brystkasse skyder i vejret, og der lyder et højt, langt gisp fra hans mund. Peter mærker straks lettelsen, men også udmattelsen. Direktøren lever.
Peter havde helt tilfældigt været på førstehjælpskursus hos Rescue112 dagen før episoden med hjertestoppet. Hér havde han lært om tegnene på et hjertestop og trænet en genoplivning med hjertestarter på tid. Det var grunden til, at Peter havde lagt mærke til hjertestarteren på væggen i receptionen, årsagen til at han kunne genkende tegnene på hjertestop og vidste præcist, hvad han skulle gøre i situationen.
Her er, hvad I vil få med jer hjem, hvis I deltager i et førstehjælpskursus med os:
- Basal og livgivende førstehjælp, blandt andet ved brug af hjertestarter og dukker
- Opkald til alarmcentral, hvor vi lytter til et virkeligt alarmopkald, og tilkaldelse af kollegers hjælp
- Fysiske skader, blandt andet fald og arbejdsulykker
- Akut sygdom og symptomer
- Besvimelse, bevidstløshed og stroke
- Tildeling af roller og ansvar i akutte situationer
- Forholdsregler og forebyggelse af skader.
Der er mange faktorer at tage højde for, når man yder førstehjælp, for eksempel antallet af medarbejdere og etager, bygningens størrelse og kontorernes indretning. Derfor starter vores kurser altid med, at vi spørger ind til din virksomheds behov eller særlige udfordringer.
Vi anbefaler som minimum, et 4 timers Hjertestop med AED kursus hvert andet år.
Året imellem 4 timers kurserne anbefaler vi her et update kursus på 2 timer. Undersøgelser viser at størstedelen af det indlærte, forsvinder indenfor det første år.
Læs mere om hvorfor du skal vælge Rescue112 til dit næste kursus - Klik her
Alle billeder er fra vore kurser.